Toyota gaat belang in Subaru vergroten naar ruim 20 procent 30 september 2019

Toyota gaat zijn belang in Subaru vergroten. Het aandeel is nu 17% en de Japanse autobouwer gaat dit verhogen naar 20%. Dat maakte de bedrijven onlangs bekend.

Sinds 2005 investeerd Toyota in Subaru en nam het belang in de fabrikant over van General Motors. Toyota bouwde deze de afgelopen jaren verder uit. Nu zal Subaru voor het eerst ook een aandeel nemen in Toyota, om de gezamenlijke operaties te versterken. Persbureau Reuters citeert Takeshi Miyao, directeur van adviesbureau Carnorama. “Het plan lijkt te zijn om van Subaru uiteindelijk een volledige dochteronderneming te maken, om een ​​’mega-Toyota’ te creëren. Dit is de eerste stap in die richting. Het draait allemaal om het bouwen van schaal.”

Afgelopen zomer werd bekend dat Toyota en Subaru samen werken aan de ontwikkeling van een elektrische compacte SUV. Toyota benadrukte daarbij dat de samenwerking de kracht van beide concerns bundelt: de vierwielaandrijving van Subaru en de ervaring met (hybride) elektrische aandrijvingen van Toyota.

Toyota en Suzuki namen vorige maand ook een vergroot aandeel in elkaars ondernemingen. Het doel daarvan was een nauwere samenwerking op het gebied van autonoom rijden.

HomeSubaruNieuwsToyota gaat belang in Subaru vergroten naar ruim 20 procent